TARİHÇE

TARİHÇE

04.04.2022 209

YENİŞARBADEMLİ İLÇESİ FATİH İLKOKULU / ORTAOKULU

OKULUMUZUN  TARİHÇESİ

İlçemiz Yenişarbademli'nin en yakın ilçelere uzaklığı 60-70 km'dir.Hala bir kasabayken kırsal

bir yörede bulunması nedeniyle,bir ortaokul açılması düşünülmüştür.1963 yılında Yenişarbademli halkı bir dernek kurarak , okul yapımı çalışmalarına başlar.

               

Belediyece arsa temini sağlanmış ve binanın yapımı için tüm Yenişarbademli  halkı dernekle işbirliği kurarak,temel kazma ve para yardımında bulunmuştur.Binanın işçiliği, malzeme, kireç, çimento, demir ve benzeri ihtiyaçlarının hepsini Yenişarbademli halkı karşılamıştır.

 

                Binanın çatısı , devlet ve vatandaş işbirliği ile yapılarak ,1966-1967 Eğitim – Öğretim  yılında Yenişarbademli  Ortaokulu  adıyla eğitim – öğretime başlamıştır. Okulun diğer eksikliklerinin tamamlanması için 13.07.1970 tarih ve 3027 sayılı tapu ile hazineye devredilmiştir.

 

                Okulumuz, Yenişarbademli Ortaokulu adı altında Eğitim – Öğretime devam etmekte iken  02.08.1991 tarih ve 13849 sayılı İlköğretim Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda Fatih İlkokulu ile birleştirilmesi sonucu Fatih  İlköğretim  Okulu adını almış olup, 1991-1992 Eğitim -Öğretim yılından itibaren bu ad altında faaliyetini sürdürmektedir.

 

            Okulumuzun  fiziki şartları yeterli olmadığı için 1997 yılına kadar 2. Kademeye ait sınıflar Yenişarbademli Lisesi binasında eğitim-öğretime devam etmiştir.1997 yılında Valilik Onayları ile Yenişarbademli Lisesi, Fatih İlköğretim Okulu'nun binasında; Fatih İlköğretim Okulu ise, Yenişarbademli Lisesi'nin binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Dolayısıyla Fatih İlköğretim Okulu'nun  1. Ve 2. Kademe sınıfları tek çatı altında birleştirilmiştir.

 

            Okulumuz 2010-2011 Eğitim- Öğretim yılına kadar Yenişarbademli Hükümet Konağının 1. katında  ve Fatih İlköğretim Okuluna ait 4 derslikli bir okulda geçici olarak eğitim- öğretime devam etmiştir.

 

            8 Ekim 2010 tarihinde ise ek hizmet binamızın resmi açılışı yapılmıştır.

 

            2010-2011 Eğitim- Öğretim yılında, yeni ek binamızda 1. Ve 2. Kademe öğrencilerimiz , ana binamızda ise okul öncesi öğrencilerimiz eğitim görmeye başlamıştır. İlçemizde bulunan Pınarbaşı,Yenice ve  Merkez İlköğretim Okullarının kapatılması ile okulumuz Fatih İlköğretim  Okulu ilçe merkezinde tek ilköğretim okulu durumundadır. Pınarbaşı Mahallesi öğrencileri ile Gölkonak Köyü İlköğretim Okulu 2. Kademe öğrencileri taşımalı olarak okulumuzda eğitim- öğretim görmektedir.